Close

Инициатива „Походът на книгите“

И тази година обществената телевизия подкрепя кампанията за повишаване на интереса към четенето и функционалната грамотност сред подрастващите

19 април 2023 г. (сряда)

Вече по традиция, водещи от Българската национална телевизия участват и в тазгодишното издание на инициативата „Походът на книгите“, целяща да повиши интереса към четенето и функционалната грамотност сред подрастващите, организирана от Асоциация „Българска книга“.

На четвъртокласници от столичното 38 ОУ „Васил Априлов“ водещият на централната емисия „По света и у нас“ Костадин Филипов прочете разказ от своята авторска книга „Ангела и Джема“. Водещият на сутрешното ток шоу „100% будни“ Стефан А. Щерев привлече вниманието на малчуганите със забавен откъс от френския роман „Малкият Николà пътува“, а спортният журналист Евгени Николов избра незабравимия герой на Ран Босилек Патиланчо и любимата на поколения детска книжка „Патиланско царство“.

До края на месец април още много популярни лица от ефира на Българската национална телевизия ще се включат в кампанията „Походът на книгите 2023“, като прочетат любими литературни произведения на ученици от различни възрасти.